Skattespecialist med interesse for pensionsafkastbeskatning

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Har du en juridisk eller økonomisk baggrund? Har du styr på international skatteret, investeringer og PAL-skat? Så har vi den perfekte stilling til dig.

Velkommen hos Persondata 11
Vores kerneopgave er at kontrollere pensionsinstitutternes pensionsafkastbeskatning (PAL) på institutniveau. Vi navigerer i krydsfeltet mellem de regnskabsmæssige, selskabsretlige og de skatteretlige aspekter. Opgaverne stiller krav til kompetencer, og derfor søger vi dig, der er stærk forankret i dansk og international skatteret

Vi holder til i Port House i Fredericia, hvor vi sammen med blandt andet to andre pensionsenheder har vores dagligdag i nybyggede rammer og med en smuk udsigt til Lillebælt. Her mødes vi på tværs af enhederne til faglige snakke og personaleforeningens sociale arrangementer.

En arbejdsdag hos os
Din arbejdsdag vil primært bestå af kontrolarbejde. Hovedparten af vores arbejde er skrivebordskontroller, hvor vi laver juridiske og økonomiske analyser af institutternes indberettede PAL-skat. Men der vil også et par gange om året være udgående kontrolbesøg i et pensionsinstitut på 1-3 dages varighed. Alle sager bliver lavet i teams af 2-5 kontrolmedarbejder, som arbejder sammen om opgaven.

Arbejdsopgaverne er mange, og du vil bandt andet kommer til at arbejde med:

Gennemgang af regnskaber og analysere data fra pensionsinstitutterne. Gennemskue komplekse sager og finde de væsentlige detaljer. Dataanalyse af bl.a. årsrapporter, selvangivelser og det materiale, vi modtager fra institutterne. Emnerne er f.eks. lempelse for udenlandsk betalt skat, fradragsberettigede udgifter, hensættelser, værdiansættelser og unoterede investeringer.

Skattetekniske beregninger. Du bruger dine Excel-kundskaber samt din økonomiske og/eller juridiske forståelse til at foretage korrekte beregninger.

Juridisk analyse. Du er med til at afdække nye hjørner om pensionsafkastbeskatningslovens anvendelses måder.

Sagsfremstilling, rapporter og sagsnotater. Du udarbejder sagsfremstilling med henblik på at træffe afgørelser i forbindelse med vores kontrolarbejde.

Hvem søger vi?
Der er flere indgangsvinkler til jobbet, men hvad der er særlig vigtig for os er, at du har stor forhåndsviden om skatteret og skatteforvaltningsret, at du har beskæftiget dig med store skattesager, og er specialist i pensionsafkastbeskatning, eller hurtig kan blive det.

Særligt leder vi efter en kollega, som

  • Tager initiativ og kan samarbejde. Du får en selvstændig stilling i en enhed, der er præget af en stor faglighed og samarbejde. Vi har store forventninger til de resultater, vi skal skabe sammen. Du får en grundig oplæring, og mulighed for at præge din stilling og være nysgerrig på opgaven. Er du klar på den opgave?
  • Ved rigtig meget om selskabsskat. I vores kontroller har vi ofte fingrene nede i selskabsstrukturer, og koncernforbindelser, og der vil vi gerne gøre brug af din store viden og erfaring indenfor området. Kan du lære fra dig?
  • Er ekspert i international skatteret. I vores kontroller går vi ind i forskellige emner, hvor vi kunne bruge din store viden om lempelse for betalt udenlandsk skat og dobbeltbeskatningsoverenskomster. Er du klar til at dele ud af din viden?
  • Er lidt af en investerings nørd. Investering er noget, der fylder meget i vores kontroller. Derfor vil vi gerne bruge din viden til at foretage analyser og vurderinger af skattemæssige problemstillinger i f.t. investeringer herunder unoterede investeringer. Vi elsker at nørde med investeringer. Elsker du også at nørde igennem?
  • Ved noget om værdiansættelser. Vi bruger ofte vores juridiske og økonomiske kunnen til at kigge på bl. a. værdiansættelse, hvor vi kunne lære af din særlige viden. Er du en haj til værdiansættelser?
Der kan være forskellige indgangsvinkler til jobbet. Vi forestiller os, at du har en lang videregående uddannelse, f.eks. cand.merc.aud., cand.merc.jur., cand.jur., samt at du har erfaring fra f.eks. at være skattespecialiseret advokat, eller seniorrådgiver fra et revisionshus.

Det får du hos os
I Skattestyrelsen har vi stort fokus på din personlig og faglig udvikling. Men det er også vigtigt at enderne hænger sammen, derfor får du hos os:

  • Fleksible arbejdsvilkår. Skatteministeriet lægger vægt på at understøtte fleksible arbejdsvilkår, og rammerne for arbejdstilrettelæggelsen drøftes mellem leder og medarbejder med udgangspunkt i den samlede opgaveløsning.
  • Gode udviklingsmuligheder. Både fagligt og karrieremæssigt er der gode udviklingsmuligheder i Skattestyrelsen. Såvel ledere som medarbejdere har fokus på sparring, feedback og uddannelse, og gennem Skattestyrelsens egen karriererådgivning, er der mulighed for at få råd til, hvordan du tager næste skridt i karrieren hos os
  • Et godt arbejdsmiljø. Vi har fokus på, at den enkelte medarbejder trives på jobbet, og derfor vægter vi trivsel højt. Det gælder både planlægning af opgaver, men også det sociale, som der både er fokus på i enhederne, men også på tværs i vores personaleforening.
Kontakt og ansættelsesvilkår
Send din ansøgning, cv, dokumentation for uddannelse, samt yderligere relevant materiale senest d. 14. marts 2024 via linket ”Søg stillingen”. Samtalerne vil blive afholdt løbene.

Der kan blive tale om en anden samtaler, samt inddragelse af en person- og logisk analyse i forbindelse med rekrutterings-processen.

Ønsker du yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte funktionsleder Jan Rasmussen på telefon 72 38 84 11.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Tiltrædelse d. 1. maj 2024 eller snarest muligt.

Dit arbejdssted vil være Vendersgade 74, 7000 Fredericia

Der vil forud for ansættelse blive indhentet referencer og straffeattest.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Fredericia Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Skatteforvaltningen, Fredericia, Vendersgade, 7000 Fredericia

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 14-03-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5999023

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet