Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også ydet betydelige bidrag til videnskaben. Under foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, give et indblik i de videnskabelige opdagelser, der ligger til grund for ølbrygningens kunst.
Fra gær til klimatolerante planterForedraget vil dække en bred vifte af emner, herunder rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. Deltagerne vil også høre om den banebrydende klik-kemi, som Morten Meldal modtog Nobelprisen for i 2022.
Derudover vil der være fokus på bæredygtig forædling af byg og humle samt udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl. Den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer vil også blive præsenteret, herunder fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
For mere information om foredraget, billeder og pladsreservation, kan du læse mere på denne side. Hvis du ønsker at modtage bonusmateriale og opdateringer om kommende foredrag, kan du følge nyhedsbrevet eller de sociale medier via dette link.
Praktisk information:
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Fjordbakkeskolen, Skærbæk afd., Skolevej 1, Skærbæk, 7000 Fredericia
Entré: 30 kr
Arrangør: Skærbækhus
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her