Kropsterapi hjalp Charlotte til at bearbejde sorgen - og åbnede op for nye muligheder

Foto: Privat. Charlotte Hoé
Profilbillede
dato

I sommeren 2020 var Charlotte Hoé besværet af konstante smerter og muren i hofterne, og spændinger i nakke og skuldre, samt en udefinerbar uro og sitren i kroppen. En veninde fortalte hende om kropsterapi og Charlotte kontaktede derfor Bo Steendahl fra Trekantens Kropsterapi i Fredericia, i håb om at han kunne hjælpe hende.

Charlotte havde 7 år forinden mistede sin mand helt uventet. Det var et kæmpe chok, og pludselig stod hun alene med ansvaret for deres 3 store børn, hvoraf den yngste var på efterskole. Det var en meget voldsom oplevelse for dem alle, og situationen gjorde at hun måtte holde sammen på sig selv, og var stærk for sine børn.

Personligt fik hun god hjælp til at bearbejde sorgen med psykologhjælp, og støtte fra den øvrige familie og nære venner. En god proces hvor hun følte hun fik bearbejdet den traumatiske oplevelse.

Charlotte havde efterfølgende mødt en ny mand som hun blev gift med, og hun syntes at hun var kommet godt videre i livet, men havde alligevel en fornemmelse af der lå noget gemt under overfladen, som hun ikke helt kunne sætte ord på.

Når kroppen fortæller
Før den fysiske behandling, startede sessionen ved Bo Steendahl med en samtale hvor Charlotte fortalte hvad hun mærkede i kroppen, og hvilke tanker hun havde omkring hvilken sammenhænge de fysiske symptomer kunne have med den tragiske oplevelse 7 år tidligere. 

Behandlingen begyndte meget stille og den specielle pulserende massage, hvor hele kroppen sættes i bevægelse, hjalp Charlotte til at give slip på sit ydre forsvar.

Med fokus på vejrtrækningen, begyndte nervesystemet at slippe spændingerne i kroppen, og Charlotte blev guidet tilbage til oplevelsen omkring sin mands dødsfald. Det var en lidt vild oplevelse, som på trods af ubehaget, samtidig føltes tryg.


Ved anden behandling var Charlotte, mere forberedt på hvad der skulle ske under behandlingen. Kroppen slappede mere af og var indstillet på at møde det som ville komme. Med fokus på at hjælpe kroppen til at slippe spændingen i venstre hofte, blev kroppen pulseret med store bevægelser fra side til side. Kroppen begyndte at reagere ved at spænde mere op, og ved guidet vejrtrækning og tilpasning af behandlingen, så det hele tiden mødte Charlotte med omsorg, blev spændingerne stille og roligt sluppet ud af kroppen.

Ved den efterfølgende behandling fortalte Charlotte at hun tidligere havde været meget lysfølsom, og at hun i flere år havde sovet med øjenmaske. Denne havde hun nu pludselig ikke haft brug for mere og desuden var vejrtrækningen blevet mere fri, og smerterne i hoften var blevet meget mindre.

 Under behandlingen bemærkede hun at højre fod og hele maveregionen var meget spændt. Lysken blev afspændt og mere fleksibel undervejs. Spændingerne gjorde at vejrtrækningen blev mere anstrengt. Behandling af ribbenene og Charlottes egen fokus på vejrtrækningen skabte mere plads og luft, som hjalp kroppen til at slippe spændingerne.

Coachende behandling – på vej mod fremtiden
Ved de efterfølgende behandlinger kom Charlotte med mere energi i kroppen – hun fortalte om en boblende glæde indeni, der fik hende til at føler sig mere fri og synge højt i bilen.


Bo Steendahl fra Trekantens Kropsterapi (Foto: Privat)

Fokus i behandlingen blev flyttet over på at se fremad. Bo Steendahl’s behandlingsform som han betegner Kropsterapeutiske Coaching, hvor den fysiske behandling kombineres med coaching, åbnede op for Charlottes syn på egne kompetencer og nye muligheder som kom op til overfladen.

Undervejs i behandlingen blev samtalen ført over på hvad det er som begrænser os i livet, og erkendelsens lys bliver tændt da Charlotte fik kontakt til ressourcer som hun ikke tidligere har være bevist om hun havde. 

Et behandlingsforløb er slut
Efter 6 behandlinger mærkede Charlotte at kroppen var blevet mere smidig og der var mere plads til at energien kunne flyde frit. Smerterne i hoften var helt væk, og spændingerne i nakke og skulderne havde sluppet sit tag. Sorgen der tidligere lå som et fastlåst traume i kroppen, var blevet forløst.

Selvindsigten gav skærpet opmærksomheden på indre ressourcer og kompetencer, som fik afgørende konsekvenser for Charlottes fremtid.

Ved en opfølgende samtale 4 måneder efter behandlingsforløbets afslutning kunne Charlotte fortælle at hun fortsat følte sig lettere i kroppen og nu kunne dyrke yoga, hvilket tidligere havde været svært for hende at finde ro til.

Kropsterapeutisk Coaching var en meget anderledes behandlingsform end det Charlotte tidligere havde prøvet. Kombinationen af samtale og fysisk behandling gav udover kropslig forløsning også en dybere indsigt og forståelse af hvordan krop, tanker og følelser påvirker hinanden.

Og netop det fokus der under forløbet havde været på Charlottes skjulte ressourcer, havde fået hende til at træffe en beslutning om at starte på en 4-årig uddannelsen til psykoterapeut.

I januar 2024 afslutter hun det 3. år, og mangler så kun et enkelt år inden hun er færdig og får titlen NLP-psykoterapeut.

At mødet med Kropsterapi skulle få så afgørende betydning for Charlotte, havde hun aldrig drøm om, da hun kontaktede Trekantens Kropsterapi for at få hjælp til at bearbejde smerterne i kroppen.

Hun er meget taknemlig for det skub, der hjælp hende til at finde modet til at åbne op for nye udfordringer, som hun på sigt håber vil give hende mulighed for at arbejde med unge mennesker og hjælpe dem godt på vej ind i voksenlivet.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: TREKANTENS KROPSTERAPI