Italiensk sovs har indtaget danske køkkenskabe. Pesto sparker brun sovs til hjørne.

Smagen af Italien på Bygaden i Erritsø
dato

Mere end 4 ud af 10 danskere har rigtig ofte pesto i køkkenet derhjemme. Og skal der sovs eller dip til aftenens kylling, så er pesto favorit hos danskere mellem 18-29 år, der sparker brun sovs på 3. pladsen. Hos +40 er billedet ikke helt det samme. her vinder tzatziki og brun sovs over pestoen. Smag, hvad du synes om den klassiske italienske sauce, når PestoEkspressen besøger Erritsø

Der er skrevet en sang om den italienske sauce, pestoen, og gennem flere år har varemærket Irma hjembragt pesto fra den lille familiedrevne virksomhed CLAS, der ligger i hjertet af Ligurien. CLAS ligger ved byen Imperia, tæt på havet og de ligurianske bjerge, der er hjemsted for den allerbedste basilikum. Frisk basilikum er en vigtig ingrediens i den klassiske grønne pesto.

Som sangen om pesto indikerer, er det ikke bare italienerne, der er glade for pesto. Det er danskerne også. Mere end 4 ud 10 danskere har oftest pesto i køkkenet, og blandt de yngre danskere er det endnu flere, nemlig 59 procent.

”Åbner man køkkenskabene hos en tilfældig dansk husstand, så har de ofte, meget ofte eller altid pesto derhjemme. Nu er varemærket Irma på hylderne her i SuperBrugsen i Erritsø med en serie af pestoer, der er rigtig italienske. Det er nemt at sætte ekstra god smag på både frokost og aftensmad med pesto,“ fortæller Michael Rahbek, der er ansvarlig for varemærket Irma. 

Generationskløft - Pesto slår brun sovs af banen
At smagen af Italien er populær, er måske ikke så overraskende, men en undersøgelse foretaget af Norstat for varemærket Irma viser, at unge danskere i aldersgruppen 18-29 år, faktisk helst vil have pesto til et måltid med kylling (36 procent). Og 59 procent af dem, har rigtig ofte pesto i køkkenet derhjemme.

I aldersgruppen 40-49 år og opefter foretrækker danskerne tzatziki (40 procent) til kyllingen, mens den brune sovs har lidt trangere kår.

Helt generelt for danskerne er den foretrukne sauce eller dip til stegt kylling, kyllingebryst eller kyllingelår 1: Tzatziki (36 procent) 2: Brun sovs (25 procent) og Pesto (22 procent). Men hos unge sparker pestoen altså både tzatziki og brun sovs ned af ranglisten. 

Smagen af Italien kommer til Silkeborg
For at gøre det let for kunderne at teste, om pesto mon er noget for dem – og om de synes, at Irmas pesto smager ligeså godt, som det påstås, holder PestoEkspressen på Erritsø bygade den 14. juni fra kl. 11. Der er gratis smagsprøver og mulighed for at vinde en flot gavekurv fra varemærket Irma. 

Kilde: Irma
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.