Grønt er godt for øjnene: Sådan beskytter kostens antioxidanter din synssans

dato

GRØNT ER GODT FOR ØJNENE

I hvert fald hvis du spiser det!

Det er afgørende for cellerne i øjnene, at de får vitaminer, mineraler og aminosyrer fra din kost. Forskning fremhæver en lang række antioxidanter, som er med til at beskytte nethinden, ligesom E-vitamin, zink og kobber også er meget vigtige.

De gule pigmenter, som findes i nethinden, fungerer både som antioxidanter og som en slags solfilter i øjet. Men desværre nedbrydes de med alderen, og eftersom vi ikke selv kan danne pigmenterne, skal vi spise os til dem.

Du finder dem i alle grøntsager, rodfrugter og frugter i varierende mængder. Navnlig kål, broccoli, grønærter og salat har et højt indhold af de nyttige gule pigmenter.

Så det er bare at spise løs af alt det lækre grønne, som haver, skove og marker bugner af lige nu.

Hvad med fx at prøve en sund og mættende grønkålssalat med pære og avocado.

Grønkålssalat med pære og avocado - Sunde Øjne (http://xn--sundejne-94a.nu/)

Støt lokalt og giv ZOFFMANN OPTIKs Facebookside et like og følg med i, hvad der ellers sker.

Du kan også se mere om ZOFFMANN OPTIK på deres hjemmeside.

Kilde: https://www.facebook.com/769896768272623/posts/918207416774890
Denne artikel er skrevet ud fra virksomhedens Facebookopslag. Indholdet heri er derfor deres og de er afsenderen på indholdet.