Fra Fredericia til Tokyo: Sara Thygesen er klar til OL

OL i Tokyo
Profilbillede
Alexander Engstrøm Wøhlk

Sara Thygesen fra Fredericia er med sine 7 år på landsholdet en garvet skikkelse på det danske badmintonlandshold. Sammen med makkeren Maiken Fruergaard skal hun i disciplinen damedouble forsøge at skaffe medaljer til Danmark.

30-årige Sara Thygesen fra Fredericia begyndte forholdsvis sent at spille badminton i Gårslev i 2002 - i en alder af 11-år. I 2007 fik hun prisen for bedste kvindelige atlet i hjembyen Fredericia, og i 2014 kom badminton-drømmen til virkelighed, da hun kom på det danske badmintonlandshold. Nu står den på OL i Tokyo i disciplinen damedouble.

2014 var alt i alt et godt år for den danske badmintonspiller, udover landsholdsudtagelse krydrede fredericianeren året med at blive færdiguddannet Cant. Negot fra Syddansk Universitet. I hendes yngre dage gik hun på International Business College i Fredericia fra 2007-2010.

Sara spiller damedouble sammen med sin makker Maiken Fruergaard. Det danske damedouble-håb ligger 16’er på BWF’s verdensrangliste. Hvis man vil følge damernes første kamp til de olympiske lege, skal man være sent oppe. På grund af tidsforskellen bliver deres første kamp spillet d. 24 juli kl. 04 om natten (dansk tid) mod kinesiske Du Yue & Li Yinhui.


Kilde: Redaktionen