Farveland: “Vi vil strække os lidt længere”

Foto: Privat. Peter (tv.) og Jess (th.) er drivkraften bag Farveland.
Profilbillede

Man må ikke føle, at man ligeså godt kunne have handlet på nettet, når man har været en tur i Farveland Fredericia

Om man mangler maling til børneværelset, gardiner til stuen eller en gulvsliber til at give sine gulve nyt liv, er Farveland stedet at gå hen. Faktisk betyder det ikke noget, om du handler ind privat eller til din virksomhed. 

Farveland har nemlig specialiseret sig i begge dele, men handler man hos dem, er det fordi, man vil have den bedste kvalitet. 

I dag er næsten 80-90% procent af alle butikkens malingsvarer fra mærket Nordsjø. De producerer kvalitetsmaling til professionelle eller private med sans for detaljen. 

Farveland består i dag af i alt 5 butikker i byerne Vejle, Fredericia, Esbjerg, Varde og Grindsted. De har ikke en webshop, for butikkens mission er at kunne give noget man ikke kan finde på nettet, nemlig kundekontakt og vejledning til den enkelte kundes projekter. 

“Man må ikke komme ud af butikken med følelse af, at man ligeså godt kunne have handlet på nettet,” siger Peter Nørgaard. 

Man kan forvente en særlig service 

Medarbejderne hos Farveland er eksperter i det, de sælger. Men man kan ikke være ekspert i det hele, så derfor har Farveland eksperter på forskellige områder. Nogle i gardiner, andre i kunstartikler, men fælles for dem alle sammen er at de kan vejlede kunder til at købe den rette maling. 

“Alle medarbejderne kan maling til perfektion, men butikken indeholder meget mere end maling,” fortæller Peter Nørgaard. 

Hos Farveland vil de gøre mere for deres kunder end så mange andre farveforhandlere og byggemarkeder. Jess Gormsen fortæller om en episode, hvor en kunde skulle have vejledning til, hvordan han skulle behandle sit fyrretræsgulv. 

“Så henter jeg da lige et stykke fyrretræ og sliber til, så han kan se, hvordan træbehandlingen kommer til at se ud. Kunden bliver helt perpleks og spørger: ‘Gider du virkelig det?’ Og jeg svarer: ‘Jamen selvfølgelig’. Det er det, vi kan hos Farveland,” fortæller Jess Gormsen. 

Jess og Peter vil også gå langt for, at deres medarbejdere har det godt.

“For os er personale ikke bare personale. Man bliver jo hurtigt en lille familie,” siger Peter Nørgaard om samarbejdet. 

Fra elev til butiksejer

Peter Nørgaard på 56 har 35 år bag sig i branchen. Han startede d. 1. januar 2000 med at købe 25% af butikken i Vejle, der dengang var en Sadolin Farveland. Det fortsatte han med at gøre de næste tre år og kunne i 2003 kalde sig ejer af den første butik, der senere skulle blive til Farveland som den ser ud i dag. 

I 2010 købte Peter Nørgaard butikken i Fredericia, og siden har Farveland overtaget yderligere tre butikker i Jylland. Det er ikke kun på landkortet Peter Nørgaard udvider. Butikken i Vejle er også flyttet i større lokaler. 

Jess Gormsen på 42 har været 25 år i branchen og har været med som lærling lige fra starten. Siden er han steget i graderne og er i dag partner i Farveland kæden. 

Travlhed på trods af coronakrisen

Under coronakrisen var Farveland hurtigt klar over, at de skulle tilpasse sig samfundets nye tilstand. Omkring dem så de fysiske butikker lukke ned på stribe, men Farveland fandt en måde at holde gang i omsætningen, selvom butikkerne var tvunget til at holde lukket. 

De startede som mange andre et click and collect system, hvor kunder på mail eller telefon kunne bestille deres varer og afhente dem ved butikkens indgang uden at skulle ind i butikken, og det fik gang i omsætningen. 

“Folk har haft fri uden at komme ud og rejse, og så har man kigget på de her vægge, der trænger til maling. Så de første tre måneder af nedlukningen havde vi helt vildt travlt,” fortæller Peter Nørgaard.

Men det var ikke kun de tre første måneder, der var tryk på i butikken. Medarbejderne har løbet hurtigt under hele pandemien, og er nu i gang med at puste ud efter spurten. 

“Og når man render så stærkt i to år, får man hængepartier, for så har man ikke tid til at lave nye koncepter eller få butikkerne til at stå helt skarpt, og det er vi så i gang med nu,” fortæller Jess Gormsen.

For om mindre end en måned starter højsæsonen igen, når der skal sælges udendørs maling, og så skal butikken være top trimmet. 

Besøg Farveland Fredericia på Vejlevej 50, 7000 Fredericia eller se ugens tilbud i tilbudsavisen på deres hjemmeside her.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Jess Lohmann Gormsen og Peter Nørgaard // Farveland Fredericia