I bogen Trap Danmark: Fredericia Kommune har 126 eksperter samlet alt, du skal vide om Fredericias betydningsfulde historie, levende kulturliv, samfundsforhold og den skønne, rå natur ved Lillebælt. Find oplevelser for både store og små, mens du bliver klogere på Fredericias betydning for Danmarkshistorien.
Du åbner skattekisten til Danmarks historie, når du læser om den gamle fæstningeby, der blev anlagt af Frederik 3. i 1600-tallet. I bogen kan du dykke ned i alle de spændende tilbud, Fredericia Kommune har på tapetet lige fra Herslev til Trelde Næs og fra Pjedsted til Skærbæk.
Du kan læse om et af Nordeuropas største og mest velbevarede voldanlæg, der stadig har bastioner, raveliner, voldgrave og kanoner. Læs om, hvordan fæstningen blev bygget med samme byggeteknik, som man brugte i Italien i 1600-tallet. Her byggede man jordvolde og brede vandfyldte grave for at have et dybt forsvar, der ikke var sårbart over for beskydning fra kanoner.
Slaget ved Fredericia, der fandt sted vi 1849 er også beskrevet levende i bogen. Du kan også læse om Højskolen Snoghøj fra 1913, Ørsted, Fredericias største naturområde Elbodal og Skærbækværket, der siden omlægningen i 2017 anvender resttræ fra skovbrug og savværker. Alle har hver især sat sig præg på Fredericias historie og kultur gennem årene.
Bogen indeholder desuden et kort over Fredericia Kommune i målforholdet 1:75.000, så du kan dykke ned i kommunens natur i detaljer.
Du kan finde bogen her.